97 Al-Qadr (De lotten)
بِسۡمِ اللّٰہِ الرَّحۡمٰنِ الرَّحِیۡمِ
In de naam van Allah, Ar-Rahmaan (de meest Barmhartige m.b.t. iedereen, maar tijdelijk van duur), Ar-Rahiem (Degenen Die altijd Barmhartig zal zijn voor de gelovigen)
اِنَّاۤ اَنۡزَلۡنٰہُ فِیۡ لَیۡلَۃِ الۡقَدۡرِ ۚ﴿۱﴾
Innaa anzalnaahoe fiee lailatiel qadr
97:1 Zonder enige twijfel, Wij zonden het (de volledige openbaring van de Koran) in de nacht van Al-Qadr ("de lotten") neer. (Notitie: De volledige openbaring van de Koran is vanuit de Lawh Al-Mahfuz, de moeder van alle boeken, die nacht neer gezonden naar de eerste hemel. Vervolgens heeft Jibriel, de uitvoerende engel, zie 26:193-195, de opdracht van het verkondigen aan de profeet Mohammed gedurende 23 jaar uitgevoerd. In de nacht van de lotten (Al-Qadr), dalen de lotten van ieder persoon vanuit de Lawh Al-Mahfuz neer naar de eerste hemel. Vervolgens worden de opdrachten die voor dat jaar zijn vast gelegd, door de uitvoerende engelen dat jaar gedaan. Zie ook 44:3-4.)

وَ مَاۤ اَدۡرٰىکَ مَا لَیۡلَۃُ الۡقَدۡرِ ؕ﴿۲﴾
Wa maa adraaka ma lailatoel qadr
97:2 Hoe kan je weten wat de nacht van de Qadr (de lotten) is?

لَیۡلَۃُ الۡقَدۡرِ ۬ۙ خَیۡرٌ مِّنۡ اَلۡفِ شَہۡرٍ ؕ﴿۳﴾
Lailatoel qadrie ghairoem mien alfiee shahr
97:3 (De aanbidding in) De nacht van de "Qadr" is beter dan dat van duizend maanden. (Notitie: de aanbidding in deze nacht is gelijk aan de aanbidding van duizend maanden, omdat elke aanbidding getuigt wordt door duizenden\mijoenen engelen.)

تَنَزَّلُ الۡمَلٰٓئِکَۃُ وَ الرُّوۡحُ فِیۡہَا بِاِذۡنِ رَبِّہِمۡ ۚ مِنۡ کُلِّ اَمۡرٍ ۙ﴿۴﴾
Tanaz zaloel malaa-iekatoe war roehoe fieeha bie ieznie-rab biehiem mien koellie amr
97:4 (De nacht) daarin, dalen de engelen en de "Ruh" (Jibriel/Gabriƫl) neer door het gebod van hun Heer voor elke zaak (dat staat vast gelegd in de lotten en vervolgens wordt het door gegeven aan de uitvoerende engel).

سَلٰمٌ ۟ۛ ہِیَ حَتّٰی مَطۡلَعِ الۡفَجۡرِ ﴿۵﴾
Salaamoen hieya hattaa mat la'iel fadjr
5. Vrede heerst er, tot het aanbreken van de ochtendschemering ('Fadjr').


www.heiligekoran.nl